De mooiste oplossing voor een hekaandrijving is ongetwijfeld de toepassing van een ondergrondse motor. Als het dan ook even mogelijk is, dan valt een dergelijke aandrijving te verkiezen boven de andere op deze site weergegeven oplossingen.

Zoals meestal is ook deze mooie oplossing wel de meest prijzige van de verschillende opties. Het is tegelijkertijd wel de meest robuuste en bedrijfszekere oplossing die beschikbaar is. U kiest hiermee dan ook een oplossing die gedurende vele jaren probleemloos zijn werk zal doen.

Bovendien mist deze oplossing de toch vaak vervelende ontsiering van op uw hekwerk aangebrachte componenten met een geheel andere kleur dan de rest van uw hekwerk.

De ondergrondse motoren zijn ook weer in verschillende varianten leverbaar. Zo zijn er oplossingen die een aanslag vereisen waar de beide hekvleugels tegenaan worden geduwd maar zijn er ook extra zware oplossingen die een dergelijke aanslag niet vereisen. Vooral bij een in hoogte oplopende inrit kan een centrale aanslag erg vervelend zijn omdat deze in een dergelijke situatie ruim boven de bestrating uit zal moeten steken.

Ook hier geldt daarom: "Laat u goed en vakkundig adviseren over de voor uw situatie meest geschikte oplossing".