De Rouweler Terrashaarden ontlenen hun naam aan de bedenker en maker van deze haarden, Jan Rouweler.

Na het begin van de VUT was er vanzelfsprekend de mogelijkheid om de resterende tijd achter de geraniums door te brengen. Dit is echter geen leven voor iemand wiens grootste passie het is om iets moois te creeren waar zelf van kan worden genoten en waar ook anderen belangstelling voor hebben. Bovendien zou het anders ook wel eens duur kunnen worden aan geraniums met iemand die toch niet stil kan zitten.

Gestart met het maken van handgemaakte smeedijzeren sierhekwerken werd uiteindelijk het plan opgevat om een terrashaard aan het assortiment toe te voegen. Na een aantal prototypes waar de bouwer zelf steeds niet voor 100% tevreden over was, is uiteindelijk de huidige vorm van de Rouweler Terrashaard ontstaan. Een uitvoering die aan alle zelf gestelde eisen voldoet.

De combinatie van sierhekwerken en terrashaarden, met elk hun eigen specifieke periode in het jaar waarin hiernaar de vraag het grootste is, biedt de mogelijkheid om het gehele jaar door lekker bezig te zijn. Dat hierbij ook geen torenhoge uurtarieven in rekening hoeven te worden gebracht komt duidelijk tot uiting in de prijzen van de verschillende producten.